2011. július 7., csütörtök

Július-Áldás hava



Amikor Julius Caesar (i.e. 45-ben) végrehajtotta a naptárreformot, akkor – mivel ebben a hónapban született – az ő tiszteletére, róla nevezték el. Ez a hónap a nyár közepe, az év legmelegebb hónapja.

A transzcendens tevékenységek ___ koncentráció, meditáció, ima ___ kozmikus biztonságérzetet jelentenek és azt, hogy legmagasabbrendű testi-lelki erőinket fektethetjük a munkába. Erre emlékez­tes­sen elődeink aratási szokásrendszere.

Egyébként is arra kell késztessen a július gondolatának tartalma, hogy elgondolkozzunk mindazon, ami felett eddig talán átsiklottunk. Azok az erők, melyek a növények rügyezését, a fiatal hajtásokat, a növekedést hozták létre, most befelé fordulnak, és az érést segítik elő. Számunkra is a megállás a feladat. Csillapítani kell az utóbbi hetek lendületét, és hagyni, hogy telítetten és nyugodtan érjen bennünk minden.

Lélegezz hosszan ki, azután lélegezz be és kísérd a levegőáramot... irányítsd gondolataidat a légzésre és győztesen kerülsz ki.

A gyermek számára a mozgás ___ élet. Engedjük őket természetesen élni. Hanish mester tanácsa szerint: „Különösen a gyermekeknek kell most szabadságot kapniuk arra, hogy szívük vágya szerint fickándozhassanak! Az egészségeseknek azért, hogy ne betegedjenek meg, a gyöngéknek azért, hogy erősödjenek. Szabadságot kell nekik adni, hogy patakokban gázoljanak, fákra másszanak, mint a macskák, birkózzanak, puffanjanak s közben oly szutykosak, éhesek legyenek, amilyenek csak akarnak, hogy azután egy egyszerű ___ természetes ___ étkezés után üdítő álomba merüljenek, és másnap új csínekre készen ébredjenek. A természet így működik az egyensúly és a fejlődés irá­nyába”. A munkát se zárjuk ki az életükből. Vigyük őket magunkkal, s adjunk nekik jó példát.

A gyógynövénygyűjtésre és a gyógynövény ismeretére is tanítsuk meg őket. Vidám, derűs arcot és lelket vigyünk haza este. A természetben működő és teremtő áldott erőkkel telítetten térjünk haza.

A fáradtak, a legyengültek, a lábadozók forduljanak erőért a Naphoz. Higgyenek abban, hogy új életerőt nyernek, ha a Természet felé fordulnak, és hálásan fogadják a júliusi nap érlelte gyümölcsö­ket, a nap kozmikus energiáját koncentráló magvakat.

Ami a táplálkozást illeti: egyre inkább tudatosítsuk, hogy a nyers koszt hónapja ez,mint minden r nélküli hónap! Jobbnál jobb gyümölcsök és zöldségfélék kínálják magukat táplálékul.

gyümölcsök közé tartoznak a barack-fajták, a ribizli, a szilva-fajták, a nyári alma-fajták. Van tehát miből válogatni. 


zöldségek közül nagy választékban található a cékla, zeller, hagyma. A májat kitünően hűtő uborkával, cukkinival is bővül az esti tisztító zöldségvacsora választéka. A zöldségfélék közül az új burgonya ___ héjában sütve fogyasztjuk___ és a tejes kukorica ___ nyersen fogyasszuk ___ jelenik meg mint finom csemege.

A hónap közepétől kiegészül a választék a dinnyefélékkelTartsunk dinnye-étkezéseket, dinnye-napokat. Nem bánjuk meg. Kimossa a veséket, tisztítja az ereket, oldja a máj koleszterin szintjét. A bennük lévő nagy mennyiségű „desztillált víz” minden feltételt biztosít a tisztításhoz. Magas cukortar­talmuk, szerves só tartalmuk táplálja a szervezetet. A szervezet tisztításában a dinnyék kitűnő segítőtár­saink. Csak magukban fogyasszuk, magas cukortartalmuk miatt könnyen erjednek.

Testi-lelki megújulásban lesz részünk, ha áhítattal fordulunk a Természet felé, az Élet forrása felé.

                                                                                                           forrás:hónapsoroló virtus

4 megjegyzés:

Orsi írta...

Jó ide jönni. Itt mindig tanulok valami újat. Vagy csak egy kicsit felüdülök, töltődöm pozitív energiákkal:-)

csutkailda írta...

Orsi, ennek szívből örülök....és köszönöm!
Legyen szép a napod!

erdoseva55 írta...

Örömmel olvastam a bejegyzésedet!
Megfogadom a benne foglaltakat!
Szép hétvégét Neked!

Margó írta...

Köszönöm, köszönöm!!!