Itt a kukoricatörés ideje.
Aki szeretne maga csuhét gyűjteni, annak törés után sietnie kell, mert a kézzel tört kukorica után a száron hagyott csuhé nagyon hamar tönkremehet, penészesedhet, ha esőt kap.A külső leveleket a száron kell hagyni, mert ezek kemények. A belső egészséges, puha levél a megfelelő.
A leveleket alaposan ki kell szárítani, majd szellős helyen felkötözve, vagy jól szellőző zsákba helyezve tároljuk.
A megfelelően kiszárított, helyesen tárolt csuhé évekig is eláll.
5 megjegyzés:
Hat az iden kukoricank nincs de jovore tuti begyujtok magamnak es en is kiprobalom...hihetetlenul tetszenek a csuhe babaid!:-)
Képzeld pénteken a gyerekek begyűjtötték a csuhét...
Szia! Most találtam a blogodra. Régi-régi emlékek törtek fel, ahogy néztem a képeket. Gyerekkoromban kézzel törtük a kukoricát, szüleim csináltak nekem csuhé- és csutkababát. Most olyan, mintha más dimenzióba csöppentem volna, újra gyereknek érzem magam. És ilyen babákat szeretnék! Nagyon szépek a munkáid!!!
Szia Ildám, itt is köszönöm a soraidat, annyira jól estek!
Egyébként meg a kukoricatöréssel kapcsolatban: húdemennyire inkább ilyen természetközeli munkával foglalkoznék, mint a webes munkával a gép előtt. De így legalább láthatom a szépségeidet, igaz ;))) ?
Szép napot, puszillak
Eli, jövőre tuti próbáld ki....... meglátod szerelem lesz. :)))
Andi, mesélj, mesélj.......kereslek majd. :)))
Ancsika, már ezért a gondolatokért megérte feltenni. :))) Gyere máskor is!
Merci, nekem is nagyon jólesik a nyitottságod, a kedvességed.............a sorokon is átjön a tiszta lélek.
Gyönyörű, külső-belső napsütéses napokat kívánok Mindannyiótoknak!
Mosollyal:Ilda
Megjegyzés küldése