2010. október 11., hétfő

Betakarítás


Itt a kukoricatörés ideje. 
Aki szeretne maga csuhét gyűjteni, annak törés után sietnie kell, mert a kézzel tört kukorica után  a száron hagyott csuhé nagyon hamar tönkremehet, penészesedhet, ha esőt kap.A külső leveleket a száron kell hagyni, mert ezek kemények. A belső egészséges, puha levél a megfelelő.
A leveleket alaposan ki kell szárítani, majd szellős helyen felkötözve,  vagy jól szellőző zsákba helyezve tároljuk.
A megfelelően kiszárított, helyesen tárolt csuhé évekig is eláll.

5 megjegyzés:

elina írta...

Hat az iden kukoricank nincs de jovore tuti begyujtok magamnak es en is kiprobalom...hihetetlenul tetszenek a csuhe babaid!:-)

aaműhely írta...

Képzeld pénteken a gyerekek begyűjtötték a csuhét...

Pampalini Anikó írta...

Szia! Most találtam a blogodra. Régi-régi emlékek törtek fel, ahogy néztem a képeket. Gyerekkoromban kézzel törtük a kukoricát, szüleim csináltak nekem csuhé- és csutkababát. Most olyan, mintha más dimenzióba csöppentem volna, újra gyereknek érzem magam. És ilyen babákat szeretnék! Nagyon szépek a munkáid!!!

Kőrösi Mercédesz írta...

Szia Ildám, itt is köszönöm a soraidat, annyira jól estek!
Egyébként meg a kukoricatöréssel kapcsolatban: húdemennyire inkább ilyen természetközeli munkával foglalkoznék, mint a webes munkával a gép előtt. De így legalább láthatom a szépségeidet, igaz ;))) ?
Szép napot, puszillak

csutkailda írta...

Eli, jövőre tuti próbáld ki....... meglátod szerelem lesz. :)))

Andi, mesélj, mesélj.......kereslek majd. :)))

Ancsika, már ezért a gondolatokért megérte feltenni. :))) Gyere máskor is!

Merci, nekem is nagyon jólesik a nyitottságod, a kedvességed.............a sorokon is átjön a tiszta lélek.

Gyönyörű, külső-belső napsütéses napokat kívánok Mindannyiótoknak!

Mosollyal:Ilda