2011. május 5., csütörtök

Kalapos


"Mindenütt, ahol igazság van és nem hamisság, ott jó lenni. De az életünkben ez nem lehet hely függvénye. Biztos, hogy vannak helyek, ahol könnyebb igaznak lenni, ahol olyan a táj, a környezet, hogy hamarabb rá tudsz hangolódni saját magadra, ahol nem kell színt játszanod, önmagad tudsz lenni. S ha önmagadra találsz, le tudod hántani a gyémántokat...
- Gyémánt? – néztem rá.
- A szívünkben van egy gyémánt. Mindenki szívében. És ahogy növünk, öregszünk, rárakódik egy vastag héjazat. Amikor aztán az ember tizennyolc, húsz-, harminc- vagy ötvenévesen - ki mikor - elkezdi keresni önmagát, az Istent, az igazságot - valójában ez mind egy -, akkor elkezdi hántani, hámozni a gyémántjáról a héjakat. Nyilván eljutsz olyan helyekre, ahol jól érzed magad, és ahol jól vagy, ott könnyebben megy a hámozás. De mi van, ha nincs rá lehetőséged, hogy helyet keress és változtass az életedben... (...) Nem lehet halogatni, hogy mikor leszek boldog, mert a boldogság ott van bennünk."

10 megjegyzés:

Vike írta...

Nagyon tetszik!

csutkailda írta...

Vike, de örülök neked...és köszönöm! :)))

videkek írta...

Errol a kalaposrol rogton te jutottal eszembe; ez te vagy! :) (Es gyonyoru!!!)
Ugy orulok a Schaffer-idezeteknek, imadom az irasait, nehanyszor volt szerencsem szemelyesen is hallani. Varom a tobbit! :)

HEra írta...

Gyönyörű! Köszönöm!

kreatívhit írta...

Ahogy írtad is Isten és az igazság egy! Az emberi szívről pedig bőven van mit lerántani.Amit készítettél pedig fergetegesen jó! Nagyon tetszik.

A.C.E írta...

Egyszerűen nem tudok ellenállni a babáidnak!!! és ő is az enyém lesz !!!! :) Ez lesz a 3-ik Ilda grácia nálam! Köszönöm!!!

softearthart írta...

Beautiful, cheers Marie

Aledi írta...

Hogy ez milyen jó!!! Gyönyörű.

Hella írta...

Nagyon szép! :))

csutkailda írta...

Köszönöm Mindannyiótoknak! :)))
Eszter, hétfőn küldöm a gráciádat.
Nagyon szép hétvégét kívánok Nektek!
Mosollyal:Ilda