2010. szeptember 5., vasárnap

Hortenzia

                 A hortenzia az egyik kedvenc virágom.
Van is belőle néhány, bár a mi kertünk nem igazán nekik valók. Én a gazdagságát és a színeit csodálom.. Egy kicsi szirmon a rózsaszínből átmegy a fehérbe, vagy éppen a zöldbe, kékbe. Sok arcát mutatja, és mindegyik szép.

12 megjegyzés:

unikat írta...

Én is szeretem, s nekem is van, de azok fehérek. Ez mind jó és szép, de ami írásra késztetett ,az az, hogy valami fantasztikus fotókat készítettél. Na ez már tudomány! Gyönyörű képek, mesteri látásmód, elkapott pillanat.

Éva blogja :) írta...

Nekünk fehér és rózsaszín van, de én szeretném ha lenne kék is. A katicás fotód nagyon jó lett. Most ez a kedvencem! :)

Vike írta...

Egyik kedvencem a hortenzia! Tavasszal kaptam egy kék színű cserepes példányt. Azt mondták lakásba való, ez nem télálló. Nyáron a teraszon nyaralt, kíváncsi leszek tavasszal újra virágzik-e majd.
Anyukám kapott tőlem ajándékba egy rózsaszínt. Jelenleg cserépben van, eddig nem merte kiültetni, pedig arra azt mondták télálló, kintre való. Néztem a neten, fiatal korban elfagyhat, takarni kell. Mit gondolsz, mennyire kell félteni?
Szépek a képek!

Kőrösi Mercédesz írta...

Ilda, gyönyörűek a fotóid! és persze csodaszépek a hortenziák is. Mindenhol megcsodálom, amikor kerttekben látom őket. Nekem a megszárított fejek is tetszenek, ilyenkor zöldesek lesznek; egyedül vázában vagy csokorba kötve is romantikát sugároznak:))

eszterda írta...

Jaj, de szépek! én is odavagyok értük! Gyönyörűek a fotóidon!

zazie írta...

Nagyon szépek a fotóid megint Ilda! Nekem is nagy kedvencem a hortenzia!:)

krisz írta...

Csodásak a fotóid!Ezek a szinek!

Hunszil írta...

H_mű igen nekem is az egyik kedvencem, én úgy tudom, hogy ez talaj minőség függő, hogy milyen színű:) ha savas a talaj akkor inkább rózsaszínes, ha meszes akkor inkább kékes árnyalatúak....a virágok .... bár nem vagyok kertész, lehet, hogy hülyeséget írtam:) Mindenesetre csodás egy növény :)
Nekem nem tudom miért a Kaméliás hölgyet jutatja eszembe:)

elena nuez írta...

beautiful beautiful colors!!!
greetings from Spain

Éva írta...

Jaj, de szépek! Micsoda színvilág!

Györgyi írta...

Hiába no. Aki tud az tud. Álomvilág virága a hortenzia. Te megtudtad mutatni a csodaszíneit is. Bennem a gyerekkort idézik a hortenzia virágai.

csutkailda írta...

Nagyon kedvesek vagytok velem, köszönöm!
Jólesik a közös öröm.