2009. július 20., hétfő

Vadrózsából tündérsípot


"A Veszprém Televízió ünnepélyes sajtótájékoztatón mutatta be tegnap a Dubniczay-ház Moholy-Nagy László-termében új gyermekfilm-sorozatát, melyhez az ORTT pályázatán nyertek támogatást.
Kővári Péter, a Duna TV főszerkesztője a mesékről meséltA Vadrózsából tündérsípot című hatrészes tévéfilm (a Kukkantó produkciója) elkészítéséhez - mint azt Szegedi László igazgató-főszerkesztő elmondta - a TV Gyerek pályázaton erős mezőnyben bizonyultak eredményesnek. Somody Zsuzsa (a film szerkesztője, rendezője) munkatársaival olyan pályázati anyagot készített elő, amely a gyermekek számára az irodalom, a képzőművészet, a zene, a népművészet erejével képes értékközvetítő, ugyanakkor szórakoztató és nevelő erejű időtöltést nyújtani. Ehhez a célhoz sikerült megnyernie a Kaláka együttest is. A pályázati önrészt az önkormányzat támogatásával szerezték meg. S még el sem készült a hatodik rész, mikor már a stáb és a produkció elnyerte a Helyi Érték Díjat is a helyi televíziók pályázatán. A filmben is szereplő Kaláka együttes a bemutatón is muzsikált. A filmsorozatban egyensúlyban van a vers, a mese, a zene és az ének, a hangszerekkel való ismerkedés, a népi játék, néptánc és a népi kézművesség. A film címe Weöres Sándor Furulya című verséből vett idézet, melyet a Kaláka zenésített meg. A szerkesztő kiemelte, a munkában többek között Szvath Márton operatőr, Vízler Róbert vágó, Pera Éva gyártásvezető segítségét, köszönetet mondott Abonyi Gábornak, aki az eseményekhez a méltó helyszínt biztosította, valamint Papné Rácz Ildikónak, aki a népi kézműves foglalkozások levezetését vállalta, és a gyerekeknek, akik a film szereplői.

A nézőtéren többeknek is tátva maradt a szája...A sajtóbemutatón Kővári Péter, a Duna TV főszerkesztője köszöntőjében kiemelte a mese fontosságát a gyermekek életében, szellemi-lelki fejlődésében. Sajnos manapság a gyermekekkel nem foglalkoznak a televíziók, nem készülnek új gyermekműsorok, új mesefilmek. A Duna TV testvérre talált a Veszprém TV-ben, mondta, hiszen mindketten igényes és szerethető gyermekadásokat sugároznak ma is. A VT új filmsorozatát ősszel a Duna tévé is műsorára tűzi majd. " Forrás: Napló

12 megjegyzés:

csutkailda írta...

Kedves Rilla!
Nagyon jólesik a kedvességed! Köszönöm! :)))

HEra írta...

Végre! Végre!
Nem csak rajzfilm,teletabi...:)
Örülök!

csutkailda írta...

Csupa jólelkű felnőttel és gyermekkel dolgoztunk.
Nagy élmény, öröm volt mindannyiunk számára. Szinte szavak nélkül is éreztük egymás rezdüléseit.
Azt gondolom, hogy ez érződik a filmen is, nagyon harmonikus.
Lehet, hogy elfogult vagyok???!!!!!

csutkailda írta...

Köszi HEra!

aaműhely írta...

Ilda,de jó, és hogy részese lehettél...gratulálok.változnia kell a világnak,és hiszem hogy fog is, amig ennyi értékkel teli ember akar tenni, jobbítani.

csutkailda írta...

Andi, nagyon köszönöm Neked! :)))

Vállalkozásom megszűnt írta...

Megnézzük a Tv-ben!

csutkailda írta...

Köszönöm Péter bácsi! :)))

Erika írta...

Olyan büszkék vagyunk rád, rátok! Éljen!

csutkailda írta...

Erika, köszönöm az őszinte örömötöket.
Nagyon jólesik! :)))

unikat írta...

Gratulálok a sikeredhez!

csutkailda írta...

Köszönöm Marcsi! :)))