2012. március 16., péntek

Virágos


   
             

2012. március 6., kedd

Kedvenc

Mostanában elég sok képeslapot készítek, de leginkább az fb-re teszem fel. Ezt a képeslapot ma készítettem, nekem nagyon tetszik.
A többit megtaláljátok itt: Csutkailda Világa




2012. március 5., hétfő

Március

A régi római naptárban az év első hónapja volt, az újrakezdés, az újjászületés jelképe. Az új naptár megfosztotta az elsőségtől, az emberekben mindmáig az új élet, a tavasz kezdetének hónapjaként él


A naptári nevét a római Mars hadistenétől kapta.- A régi római naptárban az év első hónapja volt, s az újrakezdés, az újjászületés jelképe. Bár az új naptár megfosztotta az elsőségtől, az emberekben mindmáig az új élet, a tavasz kezdetének hónapjaként él. Ehhez még szorosan kapcsolódik az ifjúság, a szabadság fogalma is.- Az újkori naptárban az év harmadik hónapja, amelyet az egyház BÖJTMÁS havának nevez.

A keresztény emberek számára mindezeken felül a március az egyházi év legnagyobb ünnepére, a HÚSVÉT-ra való felkészülés hónapja. A hivő léleknek lelki elmélyülést és megtisztulást jelentő időszak.

A március a viharok hónapja, melyek az elemi erőket felrázzák, a természetben a pangó nedvkeringést felpezsdítik. A természet és az étervilág történései az embert is arra ösztönzik, itt az idő, hogy változtatást hozz létre életedben, testedben - lelkedben egyaránt, megszabadulj a salaktól, átadd magad egy nagy tisztulási folyamatnak! Tudták ezt bölcs eleink is ___ csak mi mai emberek feledtük el ___ ezért nevezték el Böjtmás havának, és a böjt második hónapjaként tartották számon. Hamvazó-szerdától húsvét-vasárnapig, 40 napon keresztül sem húst, sem zsíros ételeket nem ettek. Ezen időszak alatt csak növényi étkeket fogyasztottak, minden állati fehérje tartalmú ételtől tartózkodtak. Nemcsak a hústól, hanem a „ fehér eledelek”-től is, amin tejet, tejtermékeket, tojást értettek.

Nemcsak a vallási hiedelmek, de a józan ész is azt diktálja, hogy tartsunk mi is tavaszitisztító kúrát, az elszennyezett szervezetet, lelket takarítsuk ki. Erre szolgál a böjt. Térjünk vissza mi is ezekhez a régi jó, emberi szokásokhoz; utána végleg térjünk át egy természethez közelibb életmódra, egy egészségesebb táplálkozásmódra. Így elkerülhető a tavaszi fáradtság, a meghűléses megbetegedések; megerősödik szervezetünk természetes védekező képessége, immunrendszere.


A HALAK hónapban halaszthatatlanul időszerű immár az eddigi megalkuvással, közönnyel, lelki restséggel ___ lelki salakkal ___ szemben a hitet és igazságtudatot növelni magunkban. A HALAK hónapot lezáró tavaszi nap-éjegyenlőség, március 21-e. Ez egyúttal az egész zodiákus év zárónapja is. Az egész napot fordítsuk elmélkedésre, meditációra koncentrálásra. Az élet folytonosságának tudatában, áthatottan, az életigenlés embereként fejezzük be az „Élet ünnepét” a zodiákus évet. Ady Endre Akkor sincsen vége című verséből meríthetünk erőt, hogy lerázzuk magunkról a téli álom mindent lehúzó negatív szuggesztióját a tavaszi ébredés, újjászületés érdekében:


 Az adhatás gyönyörűsége
És a ma öröme telít
És hogyha véget mondanál,
Hát akkor sincsen vége.”
Tavasz van, gyönyörű ….

Vagy Dutka Ákos csodálatos sorát említhetem: „Én hallom már a tavasz paripáit.”

A természetben a tavasz nemcsak a növények újjászületésének az ideje. Az új tavasz elérkezésével a hónapok újra sorolódnak, úgy ahogy az évek is követik egymást. ___ Ez az újjászületés azonban csak akkor történik meg, ha arra testileg és lelkileg felkészülünk. Fel kell ismernünk a természeti törvényeket és követni azokat! Újra fel kell fedeznünk a friss levegőn való egyenletesen ritmikus légzés előnyeit. 
Tartózkodjunk egyre többet a szabadban. Fokozatosan szokjuk a sokáig nélkülözött napsütést. Már-már közhelyként hat a tanácsom, hogy az időszaknak megfelelő gyümölcsöt, zöldséget fogyasszuk. Ebben az időszakban ___ a télálló gyümölcsök és gumós zöldségek mellett ___ a növények, fák, füvek friss zöld hajtásait fogyasszuk. A kora tavaszi időszak a gyermekláncfüvet, a csalánt, a tyúkhúrt, a spárgát, a vízizsázsát, a zöldhagymát, a hónapos retket, a sóskát adja.


Sokan esküsznek a különféle vitamintablettákra, pedig a friss levegő, napfény, zöldségek sokkal hasznosabbak mint a pirulák.

Nem tanácsolhatok most sem hasznosabbat, - vissza a természetbe! Mozogjunk, tartózkodjunk egyre többet a természetben. Vigyük magunkkal elmélkedésünket, gondolkodásunkat segítő, fejlesztő, pozitív gondolatokat erősítő könyveket. Pihenés közben olvassunk el egy-egy részt, elmélkedjünk rajta ___ a rohanó tempóból egy kicsit kikapcsolva magunkat ___ találjunk nyugalmat, harmóniát a bölcs gondolatokban.

                                                              forrás.:hónapsoroló virtus