2011. július 20., szerda

2011. július 18., hétfő

2011. július 17., vasárnap

Cica-kutya barátság

Már egészen jóban vannak. :)))



2011. július 14., csütörtök

2011. július 10., vasárnap

Hétvégi program


 Azután megjöttek ők is. :)))

A hétvégén sehová sem tudtunk menni, mert a cicákat és a kutyusunkat szoktattuk össze.:)))


2011. július 8., péntek

Málika

 Éva javaslatára megvásároltam  A Mindentvarró Tű c. könyvet. Nem bántam meg, mert Szegedi Katalin illusztrációi ebben a könyvben is varázslatosak........és a kisvárosi tündérmese is teljesen magával ragadt. :)))


Most jöjjön az én Málikám......






"Szívesen igent mondanék, ha lehetne, de..........."

2011. július 7., csütörtök

Július-Áldás hava



Amikor Julius Caesar (i.e. 45-ben) végrehajtotta a naptárreformot, akkor – mivel ebben a hónapban született – az ő tiszteletére, róla nevezték el. Ez a hónap a nyár közepe, az év legmelegebb hónapja.

A transzcendens tevékenységek ___ koncentráció, meditáció, ima ___ kozmikus biztonságérzetet jelentenek és azt, hogy legmagasabbrendű testi-lelki erőinket fektethetjük a munkába. Erre emlékez­tes­sen elődeink aratási szokásrendszere.

Egyébként is arra kell késztessen a július gondolatának tartalma, hogy elgondolkozzunk mindazon, ami felett eddig talán átsiklottunk. Azok az erők, melyek a növények rügyezését, a fiatal hajtásokat, a növekedést hozták létre, most befelé fordulnak, és az érést segítik elő. Számunkra is a megállás a feladat. Csillapítani kell az utóbbi hetek lendületét, és hagyni, hogy telítetten és nyugodtan érjen bennünk minden.

Lélegezz hosszan ki, azután lélegezz be és kísérd a levegőáramot... irányítsd gondolataidat a légzésre és győztesen kerülsz ki.

A gyermek számára a mozgás ___ élet. Engedjük őket természetesen élni. Hanish mester tanácsa szerint: „Különösen a gyermekeknek kell most szabadságot kapniuk arra, hogy szívük vágya szerint fickándozhassanak! Az egészségeseknek azért, hogy ne betegedjenek meg, a gyöngéknek azért, hogy erősödjenek. Szabadságot kell nekik adni, hogy patakokban gázoljanak, fákra másszanak, mint a macskák, birkózzanak, puffanjanak s közben oly szutykosak, éhesek legyenek, amilyenek csak akarnak, hogy azután egy egyszerű ___ természetes ___ étkezés után üdítő álomba merüljenek, és másnap új csínekre készen ébredjenek. A természet így működik az egyensúly és a fejlődés irá­nyába”. A munkát se zárjuk ki az életükből. Vigyük őket magunkkal, s adjunk nekik jó példát.

A gyógynövénygyűjtésre és a gyógynövény ismeretére is tanítsuk meg őket. Vidám, derűs arcot és lelket vigyünk haza este. A természetben működő és teremtő áldott erőkkel telítetten térjünk haza.

A fáradtak, a legyengültek, a lábadozók forduljanak erőért a Naphoz. Higgyenek abban, hogy új életerőt nyernek, ha a Természet felé fordulnak, és hálásan fogadják a júliusi nap érlelte gyümölcsö­ket, a nap kozmikus energiáját koncentráló magvakat.

Ami a táplálkozást illeti: egyre inkább tudatosítsuk, hogy a nyers koszt hónapja ez,mint minden r nélküli hónap! Jobbnál jobb gyümölcsök és zöldségfélék kínálják magukat táplálékul.

gyümölcsök közé tartoznak a barack-fajták, a ribizli, a szilva-fajták, a nyári alma-fajták. Van tehát miből válogatni. 


zöldségek közül nagy választékban található a cékla, zeller, hagyma. A májat kitünően hűtő uborkával, cukkinival is bővül az esti tisztító zöldségvacsora választéka. A zöldségfélék közül az új burgonya ___ héjában sütve fogyasztjuk___ és a tejes kukorica ___ nyersen fogyasszuk ___ jelenik meg mint finom csemege.

A hónap közepétől kiegészül a választék a dinnyefélékkelTartsunk dinnye-étkezéseket, dinnye-napokat. Nem bánjuk meg. Kimossa a veséket, tisztítja az ereket, oldja a máj koleszterin szintjét. A bennük lévő nagy mennyiségű „desztillált víz” minden feltételt biztosít a tisztításhoz. Magas cukortar­talmuk, szerves só tartalmuk táplálja a szervezetet. A szervezet tisztításában a dinnyék kitűnő segítőtár­saink. Csak magukban fogyasszuk, magas cukortartalmuk miatt könnyen erjednek.

Testi-lelki megújulásban lesz részünk, ha áhítattal fordulunk a Természet felé, az Élet forrása felé.

                                                                                                           forrás:hónapsoroló virtus

2011. július 2., szombat

2011. július 1., péntek

Gyógyír a szívre



Mindenre kell néha gyógyír. Például az ember szívére. Mi minden fér bele, mit bír el? A gyerekek ezt sokkal jobban tudják. Nagyon szeretnek, nagyon gyűlölnek, nagyon haragudnak, nagyon szelíden élnek. Honnan tudják? Még él bennük a boldog szellemlét sok-sok rezdülése, még tisztán állnak az útjuk elején. Tiszta szívvel.Sok múlik azon, mi a feladat, de ezen ők még semmit nem gondolkoznak. Nem hajszolják magukat tévedésekbe, sem gyötrő kétségekbe, csak élnek. Tisztán, szépen, boldog szívvel. S jól tudják, mi segít. Egyszerűen tudják a megoldásokat.Hogyhogy elfelejtjük ezeket? Miért nem AKARUNK tiszták maradni és félretenni félelmeket és kétségeket és minden rosszat? Persze, akarjuk mi ezt...De nem úgy igazából, csak mondva. Úgy nem segít. Beszedhetjük az összes gyógyszert, megihatjuk az összes teát, de a gyógyírt megtaláljuk-e a bajokra? Tudunk-e tanulni tőlük? Visszatekintve gyermeki önmagunkra? A hozott tudást mért nem őrizzük, használjuk jobban?Meglenne a szívünkre is az összes gyógyír. Szeretni.Szeretni. Szeretni. Ha pedig eltévedünk, kérdezzünk meg egy kisgyereket, merre kell menni. Biztosan útbaigazít:)

                                                                                                                        Forrás: Zöld angyal kertje