2011. június 19., vasárnap

Ajánló



Nagy szeretettel ajánlom Kata barátném blogját.
ITT találjátok


                                                                fotó:TulipánosKata 
 Meseterápia Központban készültek a fotók.

Pétfürdő



Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.

2011. június 16., csütörtök

Ünnep a műhelyben

Szeretem könyv





Minden kislány királylánynak születik. És a mesékből tudjuk, hogy a királylányok születésénél gyakorta bábáskodnak tündérek, akik megáldják az újszülöttet. A kisbabák a szívükben őrzik ezeket a jókívánságokat, ám ahogy telnek-múlnak az évek, lassanként megfeledkeznek róluk.
Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin azonban emlékszik, és ebben a könyvben elmeséli nekünk, hogy milyen kincset rejt a kislányok szíve…
Ha van kislányod, biztos szeretnéd neki elmondani, hogyan érdemes élni. Ez persze nem könnyű feladat. Jó volna egy könyv, amely segít ebben. Egy könyv, amelyet csak felütsz, és megtalálod a választ, a megfelelő mondatokat.
Boldizsár Ildikó, a realista mesék boszorkányos írója ismét útmutatást ad gyerekeinknek, és persze nekünk magunknak is. Emlékeztet minket arra a tudásra, hogy hogyan érdemes szemlélnünk a világot és önmagunkat ahhoz, hogy boldogan, értékesen éljünk. Az írónő meséjéből megtudjuk, hogy minden kislány születésekor jelen vannak az „égi királylányok”, akik áldásaikkal elindítanak minket a helyes úton. Ám a királylányok csak útmutatást adnak, a lényeg rajtunk múlik! Minden kislány királylánynak születik, és aki megőrzi lelkében az áldásokat, úgy tud majd élni, hogy másokat és önmagát is boldoggá teszi. A legértékesebb ajándékok nem kézzel foghatók – szólnak a könyv sorai. Ajándékozd meg kislányod a könyv gondolataival.
                                                                                              forrás:babfalva
                                                                             

Június - Szent Iván hava - Nyárelő - Napisten hava


Június (ősi magyar nevén: Napisten hava) nevét Junóról kapta, aki Jupiter testvére és felesége volt. Juno a házasság által megszentelt szerelem pártfogója, a családi áldás, születés védelmező istenasszonya és a csillagos égbolt királynője. Ő védi az asszonyokat, kiket egészséggel és szépséggel ruház föl. A művészetben úgy ábrázolják, mint a házasság harmóniájában kifejlett női szépséget. Kedvenc madara a páva.

Június a nyár előhírnöke, s a nyári napfordulás hónapja. Már buzognak az erők, melyeknek a gyümölcsök, zöldségek kifejlődését kell meghozniuk. Minden kihajt, rügyezik, a fák az égig akarnak nőni, és az ember ugyanezt érzi. A „tudatos extázis” ideje ez, szellem és anyag egymásba lendülésének az ideje. Teljes odafordulással éljük át, hogy most van a megváltozás - megváltás hónapja. Ha erre odafigyelünk, az év folyamán a megpróbáltatások idején rendelkezünk majd az egészségfenntartó testi és lelki erőkkel.
                                                                                                              /Forrás: Hónapsoroló Virtus/

2011. június 4., szombat

Jurta


Újra áll a jurtánk!!!!!!

Gyermeknap

Dudaron

Bakonynánán




2011. június 2., csütörtök

Babák, új installáció

Nagyon kevés időm van mostanában, mert rengeteget dolgozom, alkotok, tanítok, bemutatózok.
Gondolok ám Rátok, de az a fránya idő határokat szab nekem.
Nagyon szép nyárváró napokat kívánok Nektek!
Mosollyal:Ilda

Ezeket a gyönyörűségeket Katiék készítették.:)))