2009. március 27., péntek

Húsvéti tojások


Nem hagyományos díszítéssel készítettem az itt látható tojásokat. Gondoltam, hogy maradok a szálasanyagoknál, így szalmafonat került a kifújt tojásokra. Népművészeti zsűri követelményeinek nem felelnek meg, de azt gondolom, hogy kicsit újszerűségükkel –mégis a hagyományokból építkezve- a mai lakások szép húsvéti díszei lehetnek.

2009. március 24., kedd

Mandala Neked, s nekem

" Ha megszólal a szív,
Elhallgat a fej.
Mert SZERETNI,
Csak ez az egy kell.
S ha lebontod, mi
Takarja a láthatatlant,
A Mandala leszel te magad.
Születés ez a javából,
Mert az isteni mutatkozik
Általa itt, s bárhol..."


Az itt látható színes mandala Csikós Irén keze munkáját dicséri. Honlapja és ezen belül az elérhetőségei, valamint még több mandala, itt található! :)

2009. március 23., hétfő

Gyógyulás, gyógyulok



A gyógyító hangok titkai

„A Gyógyító hangok a végtelen kozmikus csendben születnek, betöltve a gyönyörűen fénylő világ minden egyes részét. Tedd önmagadat alázatossá, hogy megérinthessen az Isteni szeretet harmóniája. Légy te a teremtő csend, mely békét és örömet hoz a szomjúhozóknak. Szülessen meg benned a vágy az ébredésre, hogy a szem tisztán lásson, hogy a fül tisztán halljon, hogy a szó igaz legyen, s a szíved virága nyíljon ki és találjon rá a szeretetre.”

2009. március 19., csütörtök

Lélektől lélekig

Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet. (Wass Albert: Erdők könyve )

2009. március 18., szerda

Óriás fülű nyúl

Eszközök: csuhé, olló, rafia

Két levelet a szélesebb végénél rafiával kössünk össze,

és fordítsuk ki.
Puha csuhéból gyúrjunk gombócot,
és tegyük a kifordított levelek közé.


A leveleket két oldalról igazítsuk a gombócra,
és felül kössük szorosan össze a leveleket nyaknak.


Ezután egy kisebb gombócból alakítsuk ki a fejet,



és a két levélvég közé téve, most a füleknél kötözzük el.


A füleket vágjuk formára.



Akasztóval, masnival is készíthetjük.

Jó játékot, jó alkotást kívánok!


2009. március 16., hétfő

Lány esernyővel

Ez a lányka lehetnék éppen én is, mert nálunk már megint lóg az eső lába.
Néha már kételkedem abban, hogy egyszer napsütéses idő lesz a Bakonyban. Azért lelkesen készítem a húsvéti apróságokat. A következő napokban ezt mutatom majd meg.Gondoltam arra is, hogy az óriás fülű nyúl elkészítési módját leírom. Lehet, hogy valaki közületek szívesen használná húsvéti dekorációnak.

2009. március 13., péntek

Ex Libris

Nézzétek, hogy milyen gyönyörűséget sikerült beszereznem!:))) Nagyon köszönöm Klárinak.
Néha már szégyellem, hogy milyen gyerekesen tudok örülni .





2009. március 12., csütörtök

Gyékényezés


Lelkes és tehetséges tanítványaim

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert azt csinálhatom, amit szeretek.

2009. március 10., kedd

Pöttöm Panna

" De szép virág! - gyönyörködött benne az asszony, aztán megcsókolta a pirossárga szirmokat. Alighogy érintette az ajkával, megpattant és felhasadt a bimbó; most már látszott, hogy igazi tulipán, de a szirmai rejtekében, parányi zöld széken, egy pöttömnyi leányka üldögélt, olyan szép és kedves, hogy gyönyörűség volt ránézni. Akkorácska volt csak, mint a kisujjam fele, s az asszony nyomban el is nevezte Pöttöm Pannának."

2009. március 8., vasárnap

2009. március 5., csütörtök

Titkos kert



"A nyugodt, elmélyült gondolatok ereje nagyon nagy. Nem válhat mindenki jógivá, de fontos, hogy képes legyen legalább időnként elcsendesedni. Helyes, ha otthonunkra a béke szigeteként gondolhatunk, és jól tesszük, ha segítségül hívjuk ehhez a zenét."

2009. március 4., szerda

Varázslatos kukoricacsuhé


SZERETEM A CSUHÉT!
Minden évszakban felhasználható, gyönyörködtet egyszerű természetes finomságával.A mai napig rácsodálkozom, hogy ebben az anyagban mennyi lehetőség van. Nedvesen lágy mint a textil, de száradás után a nedves állapotban felvett formát, alakot, mozdulatot, erősen megtartja. Bármilyen érzést kifejezhetünk vele, s nagyszerű játék a gyerekek számára.
A CSUHÉ EGY KÜLÖNLEGES ANYAG!



Családi fénykép